Διώξε την εποχή του θυμού

Αποτέλεσμα εικόνας για anger 

 

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, να παρατηρείς ανθρώπους γεμάτους θυμό, έτοιμοι να ξεσπάσουν επι δικαίων και αδίκων, σαν ένας ανεμιστήρας που φυσάει θυμό και οργή προς πάσα κατεύθυνση.


Άνθρωποι, τόσο αποπροσανατολισμένοι, που δεν ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός φταίχτης των προβλημάτων τους, καταδικάζοντας δεκάδες καταστάσεις και ανθρώπους για ότι τους βασανίζει σε μια λίστα που φτάνει στο πάτωμα, αλλά όλος περιέργως απο αυτήν τη λίστα, απουσιάζει το σημαντικότερο όνομα.

Το δικό τους.

Γιατί, ο μοναδικός υπεύθυνος κάθε καλού και κάθε κακού, είμαστε εμείς. Η τελική επιλογή, είναι πάντα δική μας κανενός άλλου.

 

Δεν σ' αρέσει η δουλειά σου; Άλλαξε την.

Δεν σ' αρέσει η κυβέρνηση; Άλλαξε την ψήφο σου.

Δεν σ' αρέσει ο σύντροφός σου; Άλλαξε τον.

Δεν σ' αρέσει το σπίτι σου; Άλλαξέ το.

Δεν σ' αρέσει το αμάξι σου; Άλλαξέ το.

Δεν σ' αρέσει η διάθεσή σου; Άλλαξε την.

Δεν σ' αρέσει το σώμα σου; Άλλαξέ το.

 

Αντί γι' αυτό όμως, έχουμε έτοιμη και... μια δεύτερη λίστα!

 

Αυτή την φορά με δικαιολογίες!!!

 

Ένας απο τους δασκάλους μου στην Αγγλία, όταν άκουγε δικαιολογίες μας έδειχνε ένα κουτί που είχε στο γραφείο του λέγοντας:  "Σε αυτό το κουτί χωράνε μόνο λύσεις και απαντήσεις. Δεν χωράνε δικαιολογίες και οι αμέτρητες ιστορίες που μηχανεύεται ο καθένας σας για να δικαιολογήσει την αποτυχία του".

 

Αν θες πραγματικά να πετύχεις, πρέπει να σκίσεις την παλιά λίστα και να βάλεις μόνο ένα όνομα: Το δικό σου. Τότε και μόνο τότε, θα πετύχεις ότι πραγματικά ονειρεύεσαι. Διαφορετικά η ζωή σου θα είναι τόσο μίζερη, όσο και οι δικαιολογίες σου.

 

Ας γίνουμε άνθρωποι φωτεινοί και λαμπεροί.

Ας γίνουμε άνθρωποι που βρίσκουμε λύσεις.

Ας γίνουμε άνθρωποι με ελαφρύ πάτημα και βαθύ σεβασμό.

 

Σκέψου Έξυπνα, Σκέψου Λογικά.

 

ΠΗΓΗ