ΘΕΜΑ: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

 

 

Ο μαϊντανός είναι γνωστό, πως ανήκει στα ισχυρότερα λαχανικά της Γης. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε όμως είναι πως και επίσημα, ανήκει στα ισχυρότερα φάρμακα της Φύσης κατά του Καρκίνου!

Είναι λοιπόν κάτι πολύ περισσότερο από ένα μαγειρικό βότανο, που χρησιμοποιούμε για να προσθέσουμε χρώμα στο πιάτο μας.

Αυτό το συνηθισμένο βότανο έχει ισχυρές διατροφικές ιδιότητες στις φυτικές ενώσεις του, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών - συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα αποτελέσματα του φύλλου μαϊντανού και των εκχυλισμάτων του στελέχους του μειώνουν σημαντικά την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να προκαλέσουν μετάσταση!

Σε σύγκριση με 47 άλλα φρέσκα φυτά με ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου, ο μαϊντανός ήταν ένα από τα τέσσερα κορυφαία βότανα που αποκάλυψαν ότι είχαν τα υψηλότερα ανασταλτικά αποτελέσματα στις φλεγμονώδεις ενώσεις που προκαλούν καρκίνο (όπως το νιτρικό οξείδιο).

Ποια είναι όμως τα οφέλη του Μαιντανού;

1. ΑNΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ

Η αντιοξειδωτική δραστηριότητα του μαϊντανού είναι εμφανής σε χιλιάδες μελέτες που αφορούν την ικανότητα των ενώσεων που βρίσκονται στο μαϊντανό να προλαμβάνουν τον καρκίνο. Ο μαϊντανός περιέχει τα ακόλουθα πανίσχυρα φλαβονοειδή και φαινολικές ενώσεις:

• Apigenin, Apiin, Myristicin, και Apiol: Προλαμβάνουν τη μετάσταση των όγκων. Αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στο αίμα.

• Κουμαρίνες: Διεγείρουν τις αντιοξειδωτικές οδούς. Παρεμποδίζουν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών (γήρανση – ασθένειες)

• Λουτεολίνη: Προλαμβάνει τη μετάσταση των καρκινικών όγκων

• Kaempferol & Quercetin: Αναστέλλει την παραγωγή ουρικού οξέος

2. ΠΛΗΘΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΩΝ:

• Βιταμίνες Α, C, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη: Σαρώνουν τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις.

• Ψευδάργυρος, Μαγνήσιο, Κάλιο και Ασβέστιο: Μειώνουν την τοξικότητα των νεφρών και του ήπατος. Αναστέλλουν βλάβες που προκαλούνται απο οξειδωτικό στρες.

3. ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον καρκίνο και την αποτυχία των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων σχετίζονται περισσότερο με κακοήθεις καρκίνους που έχουν την ικανότητα μετάστασης.

Χωρίς την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να πολλαπλασιάζονται σε γειτονικούς και απομακρυσμένους ιστούς, ο καρκίνος δεν μπορεί να εξαπλωθεί.

Ο μαϊντανός κάνει ακριβώς αυτό!

Αναστέλλει τη μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων από το να επιτεθούν, να εισβάλουν και να μολύνουν νέους ιστούς.

4. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ:

Ο μαϊντανός εμφανίζει αποτελέσματα ελάττωσης του ουρικού οξέος, εμποδίζοντας την παραγωγή οξειδορεδουκτάσης της ηπατικής ξανθίνης. 
Αυτό το ηπατικό ένζυμο είναι ο κύριος παράγοντας που μεταβολίζει τις ενώσεις για να παράγει ουρικό οξύ.

5. ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΟΛΗΣ

H χολή απαιτείται για την πέψη των λιπών στα έντερα. Ανεπάρκεια στην παραγωγή χολής συμβάλλει στην κακή πέψη, στην υπερβολική ανάπτυξη μικροβίων και στις ορμονικές διαταραχές.

Η παραγωγή της χολής είναι επίσης απαραίτητη για την αποβολή των τοξινών που εκκρίνονται από το σώμα και το συκώτι.

6. ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ:

Είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλά βαρέα μέταλλα, όπως το κάδμιο, και ο υδράργυρος στο περιβάλλον αλλά και στα τρόφιμα που τρώμε.

Το κάδμιο παρεμβαίνει στην ορμονική λειτουργία και μειώνει την ικανότητα των θρεπτικών συστατικών που διεγείρουν το ανοσοποίητικό μας, όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.

Διαταράσσει επίσης τα ζωτικά όργανα και τη λειτουργία του εγκεφάλου, του ήπατος, των νεφρών και των όρχεων.

Ο μαϊντανός έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει αυτές τις τοξικές επιδράσεις του καδμίου υποστηρίζοντας συνολικά τα συστήματα αποτοξίνωσης.

Μια δίαιτα που περιέχει ακόμη και χαμηλές δόσεις χλωροφύλλης φαίνεται ότι βοηθά στον σχηματισμό νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτοξινώνει επιβλαβείς ενώσεις από το αίμα και ρυθμίζει το pH του αίματος κρίσιμο για τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου.

7. ΔΡΑ ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ:

Ο μαϊντανός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του πεπτικού, του ουροποιητικού συστήματος, του καρδιαγγειακού συστήματος, του εγκεφάλου και άλλων περιοχών.

8. ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ & ΜΥΚΗΤΩΝ:

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις του χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του διαβήτη, της βακτηριακής και μυκητιασικής λοίμωξης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

To Δώρο μας: Πανίσχυρο Σμούθι Μαιντανού!

Όσοι ακολουθούν το Πρόγραμμα «Μέγιστης Αποτοξίνωσης», λαμβάνουν και ειδικές συνταγές με εξαιρετικά μελετημένους χυμούς λαχανικών, για την Μέγιστη Αποτοξίνωση του Οργανισμού τους.

1 απο τους 4 συνδιασμούς που προτείνουμε σε όσους έχουν τους κατάλληλους αποχυμωτές λαχανικών είναι ο εξής:

• Δύο καρότα
• ½ φλιτζάνι μαϊντανό
• 3 στελέχη σέλινου. 
• ½ ποτήρι γάλα αμυγδάλου
• 2 πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές
• 1 κουταλιά σούπας πράσινη στέβια

To συγκεκριμένο σμούθι, είναι εξαιρετικά Αποτοξινωτικό, Αντιοξειδωτικό αλλά και Αντιφλεγμονώδες!

Δοκιμάστε το για 7 μέρες και δείτε τα εκπληκτικά οφέλη στον οργανισμό σας!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

1. Farzaei MH, Abbasabadi Z, Ardekani MR, Rahimi R, Farzaei F. Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities. J Tradit Chin Med. 2013 Dec;33(6):815-26.

2. Esther Lai‐Har Tang, 1 Jayakumar Rajarajeswaran, 1 ShinYee Fung, 1 and MS Kanthimathi. 2015. Petroselinum crispum has antioxidant properties, protects against DNA damage and inhibits proliferation and migration of cancer cells J Sci Food Agric. 2015 Oct; 95(13): 2763–2771.

3. Dariusz Nowak, Boguslaw Krol, Piotr Nowak, 2007. Ferric-Reducing Ability Power of Selected Plant Polyphenols and Their Metabolites: Faculty, Division of Medical Studies in English, Medical University of Lodz Poland. Journal compilation © 2007 Nordic Pharmacological Society. Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology, 100, 345–352

4. Nielsen SE1, Young JF, Daneshvar B, Lauridsen ST, Knuthsen P, Sandström B, Dragsted LO. Effect of parsley (Petroselinum crispum) intake on urinary apigenin excretion, blood antioxidant enzymes and biomarkers for oxidative stress in human subjects. Br J Nutr. 1999 Jun;81(6):447-55.

5. Margaret E. Sears 2013. Chelation: Harnessing and Enhancing Heavy Metal Detoxification—A ReviewScientificWorldJournal. 2013; 2013: 219840.

6. Saleh N. Maodaa, Ahmed A. Allam, Jamaan Ajarem, Mostafa A. Abdel-Maksoud, Gadah I. Al-Basher,1 and Zun Yao Wang Effect of parsley (Petroselinum crispum, Apiaceae) juice against cadmium neurotoxicity in albino mice (Mus Musculus). Behav Brain Funct. 2016; 12: 6.

7. Fatemeh Haidari,a Seid Ali Keshavarz,b Majid Mohammad Shahi,a Soltan-Ali Mahboob,c and Mohammad-Reza Rashidi. 2011. Effects of Parsley (Petroselinum crispum) and its Flavonol Constituents, Kaempferol and Quercetin, on Serum Uric Acid Levels, Biomarkers of Oxidative Stress and Liver Xanthine Oxidoreductase Aactivity inOxonate-Induced Hyperuricemic RatsIran J Pharm Res. 2011 Autumn; 10(4): 811–819.

8. Ozsoy-Sacan O1, Yanardag R, Orak H, Ozgey Y, Yarat A, Tunali T. 2005. Effects of parsley (Petroselinum crispum) extract versus glibornuride on the liver of streptozotocin-induced diabetic rats. J Ethnopharmacol. 2006 Mar 8;104(1-2):175-81. Epub 2005 Oct 11.

9. James L. Boyer 2013. Bile Formation and SecretionCompr Physiol. 2013 Jul; 3(3): 1035–1078.

10. Hanan A. Soliman, Mohamed A. El-Desouky, Walaa G. Hozayen, Rasha R. Ahmed, and Amal K. Khaliefa 2016. Hepatoprotective effects of parsley, basil, and chicory aqueous extracts against dexamethasone-induced in experimental rats. J Intercult Ethnopharmacol. 2016 Jan-Feb; 5(1): 65–71.

11. Christine M. Kaefer and John A. Milner 2008. The Role of Herbs and Spices in Cancer PreventionJ Nutr Biochem. 2008 Jun; 19(6): 347–361.

12. Michael T. Simonich, Tammie McQuistan, Carole Jubert, Cliff Pereira, Jerry D. Hendricks, Michael Schimerlik,4Benzan Zhu,5 Roderick H. Dashwood, David E. Williams, and George S. Bailey. 2008. Low-dose dietary chlorophyll inhibits multi-organ carcinogenesis in the rainbow trout. Food Chem Toxicol. 2008 Mar; 46(3): 1014–1024.

 

 

 

*Η εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.

 

ΠΗΓΗ