ΘΕΜΑ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟΧΟΣ;

Αποτέλεσμα εικόνας για GOAL 

 

 

Όταν ήμουν στην σχολή στο Λονδίνο, ο δάσκαλός μας ο κύριος Γουέιν (double honours degree απο 2 Πανεπιστήμια, Master Νutrition, Master Psychology Leadership, Master Personal Trainer) μας έλεγε, είστε 80 γυμναστές εδώ, απο 30 χώρες.

 

Θέλουμε μόνο το 10% απο σας, και μόνο το 10% θα κρατήσουμε, χωρίς να διώξουμε κανέναν. Απλά οι υπόλοιποι δεν θα αντέξετε το πρόγραμμα.

 

Η σχολή μας, είχε ένα μότο: Εδώ αλλάζουμε τον κόσμο.

 

Θέλουμε μόνο το 10% απο σας, γιατί, το 10% απο σας, θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια τη ζωή σε 10 ως 100 ανθρώπους κατα μέσο όρο.

 

Μόνο όταν τελείωσα το πρόγραμμα, το κατάλαβα.

 

Δεν υπήρχε δεν μπορώ, δεν υπήρχαν δικαιολογίες, δεν υπήρχαν μέρες ξεκούρασης. Ή θα γινόσουν το καλύτερο που μπορούσες ή θα έφευγες.

 

Reasons or Results , η φράση που ακούω ακόμα μερικές φορές ακόμα στον ύπνο μου. Η αγαπημένη φράση του κυρίου Γουέιν.

 

Όσοι τελείωναν το πρόγραμμα,έπαιρναν δώρο ένα jersey μαύρο με λευκές ρίγες (την έχω ακόμα και την φοράω με πολύ περηφάνεια) που είχε πάνω του ένα S.

 

Όταν ρωτήσαμε τι σημαίνει, ο κ. Γουέιν μας είπε, πως σε αυτόν τον κόσμο, περπάτησαν 2 τύποι πολεμιστών, που άλλαξαν τον δυτικό και ανατολικό κόσμο.

 

Samurai και Σπαρτιάτες. Στην σχολή, υπήρχε μόνο ένας Έλληνας, οπότε προς τιμήν μου, οι υπόλοιποι 6 (συνολικά 7 απο τους 80 τελειώσαμε το πρόγραμμα) ονομαστήκαμε Σπαρτιάτες.

 

Αυτό όμως που με συγκινούσε περισσότερο ήταν να βλέπω μια Βραζιλιάνα, έναν Ιταλό, ένα Νοτιο αφρικανό, έναν Νεο Ζηλανδό, έναν Πορτογάλο, και μια Αμερικάνα να λένε με υπερηφάνεια ίσως μεγαλύτερη απο την δική μου, πως είναι ένας Σπαρτιάτης.

 

Καθένας απο αυτούς, έμαθαν διατροφικά πρωτόκολλα που η κλασσική διαιτολογία ούτε καν έχει ακούσει. Ένας συνδιασμός Μοριακής βιολογίας, γενετικής και φυτοφαγικής διατροφής.

 

Αλλά το κυριότερο, μάθαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε ότι θέλουμε. Οτιδήποτε το μυαλό μας σκεφτεί, μπορεί να το πετύχει.

 

Μέχρι σήμερα, πάνω απο 400 άτομα με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους. Και το 80% απο αυτούς, έχει αλλάξει η ζωή τους, μόνιμα.

 

Οπότε έχω ήδη ξεπεράσει τις απαιτήσεις του κυρίου Γουέιν.

 

Ο στόχος μου όμως δεν είναι τι μπορώ να κάνω εγώ, πόσους μπορώ να επηρεάσω.

 

Ο στόχος είναι κάθε ένας απο σας, να γίνει ένας αγγελιαφόρος, που με τον νέο τρόπο ζωής και σκέψης του, θα αλλάξει 10 ανθρώπους απο τους 10.000 που θα συναντήσει στη ζωή του.

 

Αν αυτό συνεχιστεί για μερικές γενιές, τότε θα αλλάξουμε όχι μόνο το λίκνο του πολιτισμού, την Ελλάδα, αλλά και όλο τον πλανήτη.

 

Βλέπετε, ο κ. Γουέιν, μας έμαθε πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι πως ένα άτομο, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αν πιστεύει οτι μπορεί.

 

Στην σχολή, είχαμε μια καμπανούλα μικρή, ασήμαντη, μπρούτζινη.

 

Το μόνο που είχες να κάνεις, ήταν να χτυπήσεις την καμπανούλα, και δεν χρειαζόταν να ξυπνάς στις 4 για να διαβάσεις ως τις 9 και μετά να γυμναστείς για να ξεκουραστείς 1 ώρα και μετά να πας στο επόμενο μάθημα, και να κοιμηθείς στις 10 για να ξαναξυπνήσεις στις 4, ενώ το φαγητό σου, είναι ότι πιο καθαρό έφαγες ποτέ στην ζωή σου.

 

Όποτε θες, μπορείς να χτυπήσεις την καμπανούλα.

 

Αλλά αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου, την οικογένειά σου, ή όποιον εσύ θεωρείς σημαντικό, τότε θα πρέπει να αλλάξεις, και να γίνεις ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου.

 

Γιατί μόνο έτσι, θα πιστέψεις πέρα απο κάθε αμφιβολία σε σένα, και μόνο τότε και οι άλλοι θα πιστέψουν σε σένα, και στον εαυτό τους.

 

Θα βοηθήσεις να αλλάξει αυτός ο κόσμος σε κάτι πολύ καλύτερο, ή θα σπαταλήσεις αυτή την ζωή, και θα χαθείς σαν να μην έζησες ποτέ;

 


Η Επιλογή είναι δική σου

 

Σκέψου Έξυπνα
Σκέψου Λογικά

 

 

του Στράτου Μελίτη