Χρήσιμη λίστα με ενημερωτικά φιλμ σχετικά με το πλαστικό και την βιωσιμότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για plastic free

 

Cowspiracy: The Sustainability Secret


Πολλοί πιστεύουν πως αυτή η ταινία αφορά μόνο τα ζώα, όμως δεν είναι έτσι. Η πιο αφυπνιστική ταινία για κάποιον που θέλει να αγγίξει το θέμα του περιβάλλοντος, δίνει αδιάσειστα στοιχεία για την σύνδεση της βιομηχανίας ζωικής παραγωγής και της καταστροφής του περιβάλλοντος. A must watch. (www.cowspiracy.com)

 

 

 

 

Home


Μία εκπλητική κινηματογραφική ταινία για τον πλανήτη Γη και τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή. Η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

 

 

 

 

Bag it


Η πλαστική σακούλα, που είναι πραγματικά παντού, τόσο απαραίτητη αλλά όχι τόσο αθώα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Ένα φιλμ που μας κάνει να επανεξετάσουμε το αν στ´αλήθεια θέλουμε να πάρουμε πλαστική σακούλα, την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε κάτι.

 

Bag it - video 

 

 

Plastic Planet


Είμαστε τα παιδιά της εποχής του πλαστικού. Είναι παντού γύρω μας, στις ζωές μας. Είναι όμως ασφαλές στην πραγματικότητα; 

 

 

 

 

Plastic Ocean 


Οι ωκεανοί μας γεμίζουν με πλαστικό. Κάθε χρόνο πάνω από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό, όχι δίχως επιπτώσεις. Η ανακύκλωση, δεν είναι λύση.

 

 

 

 

Tapped (trailer)


Τα πάντα γύρω από το εμφιαλωμένο νερό, τις άγνωστες επιπτώσεις του στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων, το μεθοδευμένο μάρκετινγκ ώστε να γίνει το νερό – ένα αγαθό για όλους – κορυφαίο 

 

 

 

 

 Trashed 

 

 

 

 

Chasing Coral  (trailer) 


Τα κοράλλια είναι ο σκελετός του βυθού και έχουν λειτουργίες που αγνοούμε για την υγεία του πλανήτη μας. Μια ταινία αποκαλυπτική με υπέροχη φωτογραφία και γεμάτη πληροφορίες.

 

 

 

 

Plasticised

 

 

 

 

The true cost 


Ένα αφυπνιστικό ντοκυμαντέρ για την βιομηχανία της γρήγορης μόδας (ZARA, H & M, κ.α.) και τις άγνωστες επιπτώσεις της στο περιβάλλον και όχι μόνο. Θα ξανασκεφτείς τις απόωεις σου για το φθηνό ρούχα και τον κόσμο της μόδας. Σίγουρα.

 

 

 

 

Forks over Knives


Υπάρχουν συνήθειες που δεν αμφισβητίσαμε ποτέ. Μια χορτοφαγική διατροφή, δεν συνέεται μόνο με την καλή υγεία αλλά και με την βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Ένα ανατρεπτικό φιλμ που έκανε πολλούς θεατές όχι μόνο να προβληματιστούν αλλά και να αναθεωρήσουν.

 

 

 

 

Minimalism: A Documentary About the Important Things (Official Trailer)


Πόσα πράγματα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι; Ένα φιλμ που θα σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις τις αγοραστικές συνήθειες και να αμφισβητίσετε το «shopping therapy». Less is more.  http://minimalismfilm.com

 

 

 

 

 Albatross


Ένα φιλμ για το πλαστικό δοσμένο με τρόπο σχεδόν ποιητικό. Με εκπληκτική μουσική και φωτογραφία, ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί την πραγματικότητα των πουλιών άλμπατρος που ζουν σε νησιά απομακρυσμένα από τον ανθρώπινο πολιτισμό κι όμως τα στομάχια τους είναι γεμάτα από κομμάτια πλαστικού. Ένας δυνατός καθρεφτισμός των επιπτώσεων των επιλογών μας σε άλλα ζώα. www.albatrossthefilm.com

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Στην ίδια κατηγορία