Η χαρά σας κάνει νικητές

Αποτέλεσμα εικόνας για joy 

 

Η χαρά σας κάνει νικητές. Κατακτάτε εμπόδια αν έχετε χαρά. Πρέπει να μπαίνετε στη μάχη με χαρά. Ένας Άγιος λέει, ''Φίλοι μου, πάρτε το σπαθί στα χέρια σας στο όνομα της χαράς.''. Πρέπει να μπείτε στη μάχη με χαρά. Με τη λέξη «μάχη», δεν αναφερόμαστε στον πόλεμο και την καταστροφή των ανθρώπων. Αναφερόμαστε στη μάχη κατά των δικών σας εμποδίων, των περιορισμών και της άγνοιας, καθώς και κατά των καταστάσεων και των συνθηκών που σας κάνουν να αρρωσταίνετε και να έχετε κατάθλιψη. Μπείτε σε κάθε είδους πνευματική και ηθική μάχη με πραγματική χαρά, και θα δείτε πόσο επιτυχείς θα είστε.

 

Μια φορά ήταν ένας μαθητής που αποτύγχανε στις εξετάσεις του τρεις ή τέσσερις φορές. Τον ρώτησα, ''Πώς δίνεις τις εξετάσεις σου;''

 

Απάντησε: "Λοιπόν, φυσικά έχω ήδη αρχίσει να τρέμω όταν μπαίνω στην αίθουσα. Μετά αισθάνομαι φοβισμένος και θυμωμένος, και μισώ τα πάντα.''

 

''Έχεις οχιές τριγύρω σου,'' είπα. ''Πώς θα δώσεις επιτυχώς εξετάσεις;'' Του έδωσα μία ή δύο ώρες ασκήσεων για να οραματιστεί ότι εισήλθε στην αίθουσα εξετάσεων με μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση. Την επόμενη μέρα πέρασε τις εξετάσεις που έπρεπε να δώσει. Αργότερα, είπε, «Ήμουν πραγματικά έξυπνος εκείνη την ημέρα!»

 

Ας πούμε ότι έχετε προγραμματίσει μια χειρουργική επέμβαση. Πηγαίνετε με χαρά στο χειρουργείο, και θα δείτε τι διαφορά κάνει. Εάν πρόκειται να βγάλετε κάποια δόντια, μην πανικοβληθείτε. Γελάστε και πείτε: «Αυτά είναι τα άρρωστα δόντια μου. Ας αφαιρεθούν. Είμαι τόσο χαρούμενος!'' Δημιουργήστε δέκα ή δεκαπέντε ασκήσεις πριν από την επέμβαση, βλέποντας πόσο χαρούμενοι είστε όταν βγαίνουν τα δόντια. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα ανακάμψετε.

 

Ο γιατρός θα σας πει ότι η πληγή θα πρέπει να θεραπευτεί σε μια εβδομάδα, αλλά θα τη θεραπεύσετε σε μια μέρα! Αυτά είναι τα θαύματα που μπορούν να γίνουν μέσω της χαράς.

 

Αν έχετε μια κόρη ή ένα γιο που έχει προβλήματα, μην χρησιμοποιήσετε θυμό, φόβο, μίσος, ζήλια ή εκδίκηση μαζί τους. Απλά χρησιμοποιήστε τη χαρά. Μιλήστε με χαρά, παίξτε με χαρά και θα δείτε πώς βελτιώνονται.

 

Τορκόμ Σαραϊνταριάν