Τι μπορείς να πετύχεις μειώνοντας το κρέας που τρως;

Αποτέλεσμα εικόνας για vegan dishes 

 

Είναι γεγονός πως μερικοί άνθρωποι δε θα μπορέσουν ποτέ να κόψουν το κρέας. Ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι όμως μας ενδιαφέρουν. Ίσως να μη μπορέσουν ποτέ να γίνουν βίγκαν, αλλά μπορούν τουλάχιστον να περιορίσουν κατά μεγάλο βαθμό τη συχνότητα που τρώνε κρέας.

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και ζωικών δεν αποτελεί τη βέλτιστη λύση, αποτελεί όμως ένα πολύ καλό, πρώτο βήμα.

Αλλωστε, μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος και ζωικών, 3 πράγματα θα συμβούν:

1) Μείωση της ζήτησης σε κρέας και ζωικά παράγωγα, το οποίο συνεπάγεται μείωση των σφαγών, του βασανισμού και της κακοποίησης των ζώων.

2) Αποκτάς καλύτερη υγεία: Όλες οι έρευνες συμφωνούν πως όσο περισσότερο δίνεις έμφαση στις φυτικές τροφές και όσο λιγότερο κρέας και ζωικές τροφές καταναλώνεις, τόσο προς το καλύτερο θα πορεύεται η υγεία σου.Αποτέλεσμα εικόνας για vegan dishes

 

Αν τη βέλτιστη υγεία δείχνουν να έχουν οι βίγκαν (μακροζωία, σπανιότερες εμφανίσεις μακροχρόνιων ασθενειών, κτλ), τότε το να είσαι «σχεδόν βίγκαν», πιθανώς να σε οδηγήσει ένα βήμα πριν τη βέλτιστη υγεία.

Σκέψου έναν φανατικό καπνιστή, ο οποίος κάνει 2 πακέτα την ημέρα και κάποιον που καπνίζει 2 φορές την εβδομάδα. Σίγουρα το καλύτερο είναι να κόψεις εντελώς το τσιγάρο, αλλά μεταξύ των δύο, καλύτερη υγεία με διαφορά θα έχει λογικά εκείνος που καπνίζει σπανίως.

Αν θεωρείται το παράδειγμα ατυχές, τότε να σας ενημερώσουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει το επεξεργασμένο κρέας, στην ίδια κατηγορία με το τσιγάρο (καρκινογόνες ουσίες για τον άνθρωπο). Ενώ το δε κόκκινο κρέας (το μη επεξεργασμένο), στις «πιθανώς καρκινογόνες ουσίες».


3) Κάνεις λιγότερο κακό στο περιβάλλον, καθώς είναι πλέον γνωστό πως η παραγωγή κρέατος και ζωικών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό: α) το φαινόμενο του θερμοκηπίου β) τον αέρα που αναπνέουμε γ) το νερό που πίνουμε δ) τα δάση ε) τα βακτήρια που γίνονται όλο και πιο ισχυρά με αποτέλεσμα οι ειδικοί να τρέμουν κάποια μελλοντική πανδημία, κτλ.

Οπότε, αν είσαι από εκείνους που δε νιώθουν έτοιμοι ή δε θέλουν να κόψουν εντελώς το κρέας και τα ζωικά, τότε τουλάχιστον ελάττωσέ τα.

Ξεκίνα θέτοντας μικρούς στόχους, όπως: «Θα τρώω κρέας μόνο το σαββατοκύριακο», αργότερα «4 φορές το μήνα» και έτσι θα συνεισφέρεις σε μεγάλο βαθμό στο να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο με την ελπίδα κάποτε να γίνει τέλειος...

Με πληροφορίες από: http://www.upworthy.com/shes-not-saying-you-have-to-stop-eating-it-but-eating-a-little-less-meat-lets-3-great-things-happenΠΗΓΗ