Κινηματογραφικές Πρεμιέρες 28 Σεπτεμβρίου 2017

 

It - Το Αυτό (2017)

 

Είδος: Δραματικό Θρίλερ Τρόμου

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Σενάριο: Chase Palmer, Cary Fukunaga, Gary Dauberman

Πρωταγωνιστές: Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Bill Skarsgård

Διάρκεια: 135 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Διανομή: Tanweer

3D: Όχι

 

Σύνοψη: Επτά παιδιά μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία Μέιν, και έχουν δημιουργήσει την «Λέσχη των Λούζερ», καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους. Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι το λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη.

 

Παραλειπόμενα: Βασισμένο σε ένα από τα πλέον διάσημα βιβλία του Stephen King.

Το βιβλίο είχε γίνει μίνι-σειρά το 1990 με πρωταγωνιστή τον Tim Curry.

Από το σκηνοθέτη του Mama.

Υποψήφιοι για το ρόλο του Pennywise πριν αυτός καταλήξει στον Skarsgård ήταν οι Ben Mendelsohn, Will Poulter αλλά και ο Tim Curry.

Το project ετοίμαζε επί χρόνια ο Cary Fukunaga, όμως τελικά αποχώρησε μετά από διαφωνίες όσον αφορά το οικονομικό και το καλλιτεχνικό κομμάτι της ταινίας, με το σενάριο να δέχεται αρκετές αλλαγές από το νέο σκηνοθέτη.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έγινε η δεύτερη πιο εμπορικά επιτυχημένη R-Rated ταινία, πίσω μόνο από το Deadpool.


American Assassin (2017)

 

Είδος: Περιπετειώδες Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Michael Cuesta

Σενάριο: Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick, Marshall Herskovitz

Πρωταγωνιστές: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar, Scott Adkins, Taylor Kitsch

Διάρκεια: 112 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Διανομή: Σπέντζος

3D: Όχι

 

Σύνοψη: Ο Μιτς Ραπ είναι ένας νεοσύλλεκτος μυστικός πράκτορας της CIA που εργάζεται υπό την καθοδήγηση του βετεράνου Σταν Χάρλεϊ. Οι δύο άντρες αναλαμβάνουν να ερευνήσουν μια σειρά επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους που κατά τα φαινόμενα μοιάζουν να μην συνδέονται μεταξύ τους. Πράγματι ανακαλύπτουν ένα κοινό μοτίβο βίας που τους οδηγεί στην αναζήτηση ενός μυστηριώδους και αδίστακτου πράκτορα που επιδιώκει να ξεκινήσει παγκόσμιο πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

Παραλειπόμενα: Βασισμένο στην σειρά βιβλίων του Vince Flynn.

Από το σκηνοθέτη του Kill the Messenger.

Για το πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν αρχικά υποψήφιοι ηθοποιοί μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι Chris Hemsworth, Gerard Butler, Colin Farrell και Matthew Fox, όμως τελικά επιλέχτηκε ο νεότερος Dylan O'Brien ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών sequels.

 

 

Καλές προβολές…


Αλέξανδρος Κυριαζής