Αφιέρωμα στον καλλιτέχνη Χάρη Πανίδη

 

 

Ο καλλιτέχνης Χάρης Πανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Η ζωγραφική ήταν η μεγάλη του αγάπη από την αρχή. Αργότερα έγινε το πάθος του. Ζωγράφιζε ελαιογραφίες, σε όλα τα στάδια της ζωής του. Οι σπουδές του στα οικονομικά, το πτυχίο Master και η περίοδος που εργάζεται ως επιχειρηματίας είναι απλά αποκλείσεις από την κύρια διαδρομή που τον γοήτευσε από την αρχή της ζωής του, από το είδος της τέχνης που τον διαπερνά πλέον τελείως, και αυτό είναι η ζωγραφική.

Ξεκάθαρες γραμμές και κατάλληλα χρησιμοποιημένα χρώματα, που μεταφέρουν γαλήνη ή δύναμη χαρακτηρίζουν τα έργα του. Τα θέματα ποικίλουν και κατορθώνουν να ''πιάσουν'' την ουσία των αντικειμένων, ακόμα και αυτών με τις πιο απλές μορφές καθώς και την πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής. Τα ''εκρηκτικά'' κολάζ περιγράφουν τη μοντέρνα ζωή είτε με χιουμοριστικό είτε με σαρκαστικό ύφος, υπογραμμίζοντας την πληθώρα των καθημερινών μας προβλημάτων, τη θνητότητα μας, αλλά και την ικανότητα του ανθρώπου να ελέγχει την καθημερινότητα του.

Ο Χάρης Πανίδης έχει συμμετάσχει σε οχτώ ομαδικές εκθέσεις και σε δώδεκα εκθέσεις με την προσωπική του δουλειά μόνο. Τέσσερις από αυτές διεξήχθησαν στο Βέλγιο, στην γκαλερί Bla-Bla (2001 και 2005), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2002) και στο ESSC (2005). Μπορεί να βρει τα έργα του κάποιος σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   

 

 

Συλλογή Gold Slides

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Στην ίδια κατηγορία