Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

 Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

 

Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ριγκατόνι
600 γρ. κουνουπίδι (1 μέτριο)
1 φλ. γάλα σόγιας
3 κ.γ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
5 κ.σ. ελαιόλαδο+χυμός μισού λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη -λίγος μαιντανός
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:

Βράζω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Όταν μαλακώσει, το σουρώνω κ το αφήνω να κρυώσει. Το βάζω στο μπλέντερ κ το πολτοποιώ ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύω τα ριγκατόνι με τη σάλτσα, πασπαλίζω με έξτρα πάπρικα κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

 

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι 

 

Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι 

 

 

 ΠΗΓΗ