Μεσογειακή πίτα με λιαστή ντομάτα κ πάστα ελιάς

DSC_0150

 

Υλικά:
3 φλ. αλεύρι ολικής
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 2/3 φλ. γάλα σόγιας
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. πάστα ελιάς
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. baking powder
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το baking, αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού κ τη ρίγανη κ ανακατεύω. Σε άλλο μπολ βάζω το γάλα κ το χτυπώ με το λάδι. Διαλύω κ την πάστα ελιάς εκεί μέσα. Κατόπιν ρίχνω στο υγρό μείγμα σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι κα ανακατεύω. Στο τέλος ενσωματώνω τη ντομάτα κ το καρότο. Μεταφέρω σε λαδωμένο πυρέξ κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζω στο κέντρο της πίτας. Καλή σας απόλαυση!

 

DSC_0145 

 

DSC_0152 

 

 ΠΗΓΗ