Έρευνα UCLA: Θεραπεία χωρίς φάρμακα μπορεί να αντιστρέψει τη νόσο Alzheimer

 

 

Η ασθένεια Alzheimer αναγνωρίστηκε επισήμως πριν από εκατό χρόνια, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα αποτελεσματική θεραπεία. Τώρα ερευνητές στο UCLA λένε ότι έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα που δείχνει για πρώτη φορά ότι η απώλεια μνήμης μπορεί να αναστραφεί.

 

Δεν είναι κάποιο φάρμακο. Δεν είναι κάποια διαδικασία. Είναι μια καινοφανής, ολοκληρωμένη και προσωπική προσέγγιση στη θεραπεία μνήμης που σχετίζεται με τη νόσο Alzheimer. Οι ερευνητές του UCLA διευκρινίζουν ακριβώς τι μπορεί να γίνει για να αναστρέψουν αυτό που κάνει η ασθένεια στον εγκέφαλο.

 

Στην αναφορά που παρέχεται από το   UCLA, o Dr. Dale E. Bredesen εξηγεί πως η Alzheimer είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που επηρεάζεται από τον ύπνο, τη διατροφή, ακόμα και την άσκηση.

 

Όλα αυτά --και άλλα πράγματα-- συνεισφέρουν σε αυτή την κρίσιμη ισορροπία,'' είπε ο Bredesen.

 

Δέκα ασθενείς με απώλεια μνήμης, κάποιοι με επιβεβαιωμένα ιατρικά μοτίβα της νόσου του Alzheimer,συμμετείχαν σε μια μικρή δοκιμή στο UCLA που ονομάζεται MEND (Metabolic Enhancement for NeuroDegeneration)(Μεταβολική Ενίσχυση για Νευροεκφυλισμό).

 

Στο πρωτόκολλο του UCLA, οι ασθενείς έκαναν δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Απέφευγαν απλούς υδατάνθρακες, γλουτένη και επεξεργασμένα φαγητά. Αύξησαν την κατανάλωση ψαριού, έκαναν γιόγκα και διαλογισμό. Τους δόθηκαν οδηγίες να παίρνουν μελατονίνη, να κοιμούνται επαρκώς, να παίρνουν βιταμίνες Β-12, D-3 και ιχθυέλαιο.

 

Μέσα σε έξι μήνες, εννιά ασθενείς είδαν ορατή βελτίωση στη μνήμη. Ένας ασθενής, που ήταν στα τελικά στάδια της νόσου, δεν έδειξε βελτίωση.

 

Οι ερευνητές του UCLA λένε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν τουλάχιστον στην αρχή, αλλαγές στις μεταβολικές διαδικασίες ενός ατόμου, οι οποίες μπορούν να φέρουν πίσω τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία.

 

Έξι από τους ασθενείς στην έρευνα που αναγκάστηκαν να σταματήσουν να δουλεύουν, μπόρεσαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Οι συγγραφείς της έρευνας λένε ότι κάποιοι ασθενείς ακολουθήθηκαν για δυόμιση χρόνια και οι βελτιώσεις στη μνήμη τους παρέμειναν.

 

Έχουν ξεκινήσει να γίνονται σχέδια για μεγαλύτερες έρευνες πάνω σε αυτό το θεραπευτικό πρόγραμμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα πατήστε ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία