Ναυταθλητισμός και Πολιτισμός - Μια βόλτα στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης(ΟΦΘ) είναι ένα σωματείο με ιστορία 70 χρόνων και μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη αθλημάτων του υγρού στοιχείου όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, καταδύσεις και πόλο. Καθώς η Θεσσαλονίκη  γυρνάει το βλέμμα της στη θάλασσα με το άνοιγμα της Νέας Παραλίας, ο ΟΦΘ έρχεται να εξελίξει τον ναυταθλητισμό της πόλης . 

 

Σε συνεργασία με τον αθλητή του και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα ιδρύει το  πρώτο πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα για ενήλικες στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία(coastal rowing).


Τι είναι όμως η παράκτια κωπηλασία? Αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά , αλλά στην ανοιχτή θάλασσα έχοντας να αντιμετωπίσουν πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν! Ένα σπορ ευγενές και απαιτητικό που γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλους ,άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν την θάλασσα . 

 

‘Ας γνωρίσουμε την πόλη, μέσα από το νερό’ είναι το moto του Νίκου, προσπαθώντας έτσι να προσελκύσει καθέναν από εμάς να γνωρίσει την ομορφιά της πόλης μας μέσα από τα σκαφάκια του. Να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να γεμίσουμε όμορφες εικόνες.

Γνωρίστε το άθλημα της κωπηλασίας !

 

Πώς και από τι είναι κατασκευασμένες οι βάρκες του coastal rowing; 

           

Οι βάρκες του costal rowing είναι πιο φαρδιές και κοντύτερες από αυτές της ολυμπιακού τύπου .Κατασκευάζονται με τα ποιο σύγχρονα υλικά όπως fiberglass και carbon και με τέτοιοo τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν στον κωπηλάτη ταχύτητα, άνεση και απόλυτη σταθερότητα σε όλους τους καιρούς χωρίς καν να βρέχεται!

 

4


Για περισσότερες πληροφορίες, σας περιμένουμε στον χώρο μας ή επικοινωνήστε με τα παρακάτω!

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης βρίσκονται:
Στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης: Μεγάλου Αλεξάνδρου 10, 

Τηλ. +30 2310 831333, info@ofth.gr

Με το άνοιγμα της Νέας παραλίας η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις μας είναι πλέον ¨παιχνιδάκι¨. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας ,είτε να έρθετε με το ποδήλατο σας ,ακόμα και με το αυτοκίνητο σας, καθώς ο Ο.Φ.Θ διαθέτει άνετο χώρο στάθμευσης για τα μέλη του.

 

coastal rowing

Υπεύθυνος Τμήματος :Νίκος Γκουντούλας

Τηλ.:+30 6938540114
Email: ddmnikos@yahoo.gr & info@coastalrowingclub.gr

1

Website: www.coastalrowingclub.gr

 Facebook page: Coastal Rowing club Thessaloniki

Σκαναρετε το QR code για na δημιουργήσετε νέα επαφή στο κινητό σας

           

;ρ 

 

Γιατί να κάνεις coastal rowing;

           

Γιατί απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους ενήλικες άνδρες και γυναίκες κάθε σωματότυπου που γνωρίζουν κολύμβηση και αγαπούν την θάλασσα....

           

Γιατί είναι σπορ όμορφο, ευγενές , απαιτητικό και γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα. 

           

Γιατί έχει μια από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις θερμίδων ανά ώρα ανάμεσα στα περισσότερα ομαδικά και ατομικά σπορ (πηγή: Harvard Heart Letter) . 

           

Γιατί είναι ατομικό και ομαδικό ταυτόχρονα.

           

Γιατί σε ταξιδεύει ενώ βρίσκεσαι δίπλα από το σπίτι σου. Γιατί θα δεις την ανατολή και την δύση του ήλιου μέσα από το νερό.

           

Γιατί όταν κωπηλατείς στην ανοιχτή θάλασσα καμιά μέρα δεν είναι ίδια. 

           

Γιατί σε φέρνει κοντά με το υγρό στοιχείο, την θάλασσα, την φύση....

           

Γιατί το COASTAL ROWING CLUB THESSALONIKI;

           

Γιατί είναι το πρώτο κωπηλατικό club στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με το coastal rowing (παράκτια κωπηλασία).

           

Γιατί διαθέτει ολοκληρωμένο στόλο σκαφών, μίας , δύο και τεσσάρων θέσεων. 

           

Γιατί διαθέτει το καλύτερο γυμναστήριο για κοινό με πλήθος κωπηλατικών εργομέτρων (concept2), ελεύθερα βάρη και πολλά μηχανήματα ενδυνάμωσης. 

           

1

           

2

           

Γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ακριβώς πάνω στην θάλασσα.

Γιατί επικεφαλής προπονητής είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ολυμπιακής και παράκτιας κωπηλασίας, Νίκος Γκουντούλας

 

 photo

 coastal rowing

Στην ίδια κατηγορία